joi, 28 aprilie 2011

Primele feedback-uri pozitive!

Dupa CN Semimaraton am plecat direct la Bucuresti (la Radu Milea), unde am facut viza medicala anuala. Primele semne pozitive au inceput sa soseasca la proba fizica care s-a desfasurat pe banda de alergare din institut, unde doctoritele au fost uimite de pregarirea noastra fizica, zicand ca nici schi-fondistii nu sunt asa bine pregatiti; doborandule recordurile.
In urmatoarele zile au urmat si celelate la Cupa Variant 5 unde am incercat sa ma duc fara greseli ajustand viteza de deplasare dupa tehnicitatea terenului. Cursele fiind destul de usoare, mi-au iesit obiectivele, chiar daca nu am ajuns pe podium decat ultima zi.
Prima zi la prolog am incercat sa ma acomodez cu vegetatia si terenul local, dupa care a doua zi - la sprint - daca nu as fi sarit cu busola de pe postul 3 pe 11, as fi ajuns pe podium, neavand mai mult de 3 greseli/ezitari mai mari de 5 secunde.

La medie distanta totul a mers bine, avand doar o greseala de 40' si una de 20' din cauza unei variante gresit alese. Aici am inceput sa realizez ca Kiril si Siracov au o conditie fizica superioara fata de a mea, deci la lunga de a doua zi nu-mi pot permite greseli de nici un fel.

Lunga a inceput cu doua surprize pe care le-am constatat spre prima ravena: prima era faptul ca scara hartii e 1:15000, nu cum scria in buletin 1:10000, iar a doua faptul ca nu este butterfly, ceea ce m a deprimat foarte tare, deoarece stiam ca Kiril vine din spate si ii va aduna pe ceilalti. Dar totusi mi-am propus sa-mi fac cursa, cine stie, poate de data asta voi fi mai norocos. Si asa s-a intamplat: am avut doar 2 greseli care in total nu depasesc 30' si 2 ezitari sub 5 secunde, ceeace ii un aspect pozitiv, oricat de usoara ar fi traseul. In plus pe la postul 9 m-a prins Sirakov si m-a tras cateva sectiuni dupa el dorind sa scape de mine cat mai repede (vezi desisul2 spre postul 13 prin care am trecut cu speranta sa ma pot tine de el), dar neputand tine pasul cu el, m-a lasat, si mi-a mai dat 2 minute pana la sfarsit din alergare. Totusi pot sa zic ca a fost o cursa buna luand in considerare ca l-a batut si pe Kiril, si viteza generala pe 14 km a fost la 5:30/km.


La urma urmei pot sa zic ca nu m-am pregatit degeaba toata iarna si primavara desi e loc pt mult mai bine, dar  am facut primul pas spre un alt nivel. Sa vedem daca functioneaza sistemul si la Sarbi...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu